fbpx

Mekkora a TRL-em?

… hogy micsodám?

Ha szeretné tudni, hogy mit is takar a rövidítés, és mire való, olvassa el bejegyzésünket!

Mit tudhat meg cikkeinkből?

Ön most az Innogrant Innovációs Magazinban található egyik cikket olvassa online formában.

Reményeink szerint azon túl, hogy betekintést nyerhet egy fejlesztéseket támogató innovációs tanácsadó életébe, számos érdekes kalandra is invitáljuk Önt olyan történeteken keresztül, amelyek kihatással lehetnek az Ön következő fejlesztésére is. 

Esetleg pozitív irányba billentve a mérleget, amelyiknek egyik serpenyőjében a sikeres új termék, míg a másikban egy újabb tucatáru szerepel.

Mindezek mellett pedig szeretnénk Önt megismertetni jónéhány olyan módszerrel és fogalommal is, amelyeket eddig esetleg csak rövidítésben látott, és talán kicsit félt is bárkitől megkérdezni. „Elnézést, nekem mekkora a TRL-em?” vagy „Nem baj, ha gőzöm sincs róla, hogy jó-e, ha kicsi az MVP-m SOM-ja?”. Ezekre és hasonló kérdésekre is igyekszünk Önnek választ adni a kiadványban, de akkor sincs gond, ha maradna még kérdése. Igyekszünk mindre válaszolni, akár személyesen is.

Kellemes időtöltést kívánunk!

Mit mutat a TRL ?

A TRL a Technology Readiness Level,

magyarul Technológiai Készültségi Szint rövidítése, mely egy általánosan alkalmazott kifejezés arra, hogy egy fejlesztés milyen szinten áll.

De mire jó ez nekünk?

Ugyanezt az elvet tudjuk alkalmazni akkor is, amikor egy saját termék vagy szolgáltatás fejlesztésébe kezdünk, és szükségünk van egy sorvezetőre a munkánk során. Akkor is rendkívül hasznos ez a rendszer, ha szeretnénk fejlesztésünkkel forrásra pályázni, vagy licenszbe szeretnénk adni egy nagyobb vállalatnak. A nagyobb szervezetek jelentős része ezt a rendszert alkalmazza egy innovatív termék/szolgáltatás érettségének felmérésére.

A TRL skálán 9 fokozat van, az 1-es a legalacsonyabb szint, a 9-es a legmagasabb.

Most bemutatjuk a Tesla példáján, hogy valójában egy termék – jelen esetben az elektromos autó – fejlesztése során nem csak egy termékünk lehet, hanem akár sok is.

Olvasta már
magazinunkat?

Adja meg email címét, és elektronikus formában elküldjük Önnek!

Email címe megadásával és az űrlap kitöltésével Ön hozzájárul ahhoz, hogy email címét az Innogrant Magazin kiküldése céljából kezeljük.

Válaszolunk kérdéseire.
Bármikor.

Forduljon hozzánk bizalommal! Szakértő tanácsadó kollégáink a lehető leghamarabb igyekeznek válaszolni Önnek. 

Vagy írja le üzenetben kérdéseit!