fbpx

A stakeholder csatatérkép

Mit tudhat meg cikkeinkből?

Ön most az Innogrant Innovációs Magazinban található egyik cikket olvassa online formában.

Reményeink szerint azon túl, hogy betekintést nyerhet egy fejlesztéseket támogató innovációs tanácsadó életébe, számos érdekes kalandra is invitáljuk Önt olyan történeteken keresztül, amelyek kihatással lehetnek az Ön következő fejlesztésére is. 

Esetleg pozitív irányba billentve a mérleget, amelyiknek egyik serpenyőjében a sikeres új termék, míg a másikban egy újabb tucatáru szerepel.

Mindezek mellett pedig szeretnénk Önt megismertetni jónéhány olyan módszerrel és fogalommal is, amelyeket eddig esetleg csak rövidítésben látott, és talán kicsit félt is bárkitől megkérdezni. „Elnézést, nekem mekkora a TRL-em?” vagy „Nem baj, ha gőzöm sincs róla, hogy jó-e, ha kicsi az MVP-m SOM-ja?”. Ezekre és hasonló kérdésekre is igyekszünk Önnek választ adni a kiadványban, de akkor sincs gond, ha maradna még kérdése. Igyekszünk mindre válaszolni, akár személyesen is.

Kellemes időtöltést kívánunk!

Minden innováció kockázattal jár, amit ha nem járunk megfelelően körül és nem készítünk terveket a lehető legtöbb felmerülő eshetőségre, komoly árat fizethetünk. A célpiac feltérképezésének folyamata többlépcsős, összetett folyamat. Hogyan is történik?

Előzetes értékelési szakasz

Személyes egyeztetés
Szekunder piacelemzés
Kockázatelemzés + belépési korlátok
Termékdefiniálás + GAP elemzés
TÉIX + fejlesztési javaslatok

Részletes piacelemzési szakasz

Célpiac- és versenytárselemzés
Piacméret-meghatározás
Előzetes megtérülés számítása

Megvizsgáltunk mindent, ismerjük a szereplőket, de még ne vágjunk bele!

A csatatérkép alapján a helyzet sohasem egyértelmű első ránézésre! Szükséges egy érdekeltségi térkép megrajzolása az adott termékre, hogy kiválaszthassuk azt a stratégiát, amivel nagyobb eséllyel győzhetünk (akár partnerségben is!) a piacon.

"A legmagasabb szintű kiválóság, ha harc nélkül törjük meg az ellenség ellenállását."

Olvasta már
magazinunkat?

Adja meg email címét, és elektronikus formában elküldjük Önnek!

Email címe megadásával és az űrlap kitöltésével Ön hozzájárul ahhoz, hogy email címét az Innogrant Magazin kiküldése céljából kezeljük.

Válaszolunk kérdéseire.
Bármikor.

Forduljon hozzánk bizalommal! Szakértő tanácsadó kollégáink a lehető leghamarabb igyekeznek válaszolni Önnek. 

Vagy írja le üzenetben kérdéseit!